Ricky Martin


At school

Skolan, det går sakta men säkert uppåt mot trevligheten. Jag blir bara irriterad på omogna elver här på skolan!
Men jag har hittat en positiv sak med skolan, datasalen! Chilla datorer!

Just nu håller vi på med UF-företaget vårat. Också sakta men säkert framåt. ;)

Hejdå!

Celebrity Thoughts


Uppåt

Statistiken går uppåt, kul! :) Och skolan idag var bättre än igår. Vägen till att bli hemmastadd går sakta men säkert framåt.

 

Idag så åkte jag hem till syrrans lägenhet och började med middagen innan hon kom hem från jobbet. På menyn stod korvstroganof och bulgur. Det blev ett bra resultat. Vi hann även med ett avsnitt av One Tree Hill. Nu är vi mitt i säsång 4 och jag lääängtar till säsong 5! Alla är så fina och lilla, söta Jamie är med! :)

Efter middagen åkte vi till Birsta en sväng. Både syster och jag köpte lite. Det är roligt men nya kollektioner och plagg, efter en hel sommar med shorts och t-shirt. Man har riktigt längtat till att kunna ha jeans och leggings utan konst. :)

 

Nu så blir det sängen. Jag ska försöka somna lite tidigare ikväll än alla andra kvällar.

 

God natt! :)


Hedbergska

Jag är så irriterad. Jag är så irriterad på allt som har med Hedbergska att göra. Okej, nästan..
Vi trivdes så himla bra på Åkersvik och Samhälle trivdes bra på GA. På grund av att GA-skolan stängde så blev VI på Handels på Åkersvik drabbade! Det var VI som fick flytta på oss för Samhälle.

Visst det är inte deras fel men, de människor som organiserade om allt lovade att vi skulle få hemklassrum, det skulle göras fint för oss Handelselever som tack för besväret och det skulle bli så bra så.
Jaa då, det blev jättebra! Nej! Vi fick inte ens hemklassrum! Vi har haft hemklassrum, ett och samma, sen dag 1 på gymnasiet. Vi har stortrivits där och det har varit såå bekvämt att ha alla böckerna i klassrummet och man kände sig så tryggt och hemma på skolan.
Men nu så är det slut på det. 

Bara att ta av sig jackan gör att man känner sig trygg och man känner sig hemmastadd. Gör jag det på Hedbergska? NEJ!


Jag har alltid varit anti mot Hedbergska, alltid! Jag tycker verkligen inte om huset och klassrumena! Och på rasterna! Man har ju ingenstans att ta vägen, finns ingenstans att sitta. Nån bänk här efter väggen i korridoren och nått bord där.


Men det värsta är ju eleverna som verkligen tror att dom är riktiga stjärnor och äger stället. Och dom är så ytliga! Jag tål dom inte.

Men det finns ju faktiskt trevliga elever också. De flesta är trevliga men också dom här elever som jag stör mig nått så j*vulskt på...

Man ska inte lägga sin energi på dessa människor men faktiskt, jag trodde att det här skulle bli bra ändå, jag hade på något vis övertalat mig men jag hade fel.Jag har alltid trivts på alla de skolor jag gått på och känt mig trygg, men inte på Hedbergska.


Celebrity Thoughts


Faster Monika

Faster Monika är duktigt på att skriva. Hon har citerat mig på Facebook från ett tillfälle då jag var 5 år. Monika Westin ‎"Jag tycker om att samarbeta" citat av Ida Westin, 5 år!

Det var väldigt roligt att se på Facebook, men jag kommer inte ihåg att jag sa det.
Sen så skrev hon ett inlägg om det hela händelsen.
Såhär skrev hon:

Så sa hon!

24 augusti, 2010 av monikawestin

 Den lilla brorsdottern, hon med de små fötterna, de korta benen, de små, små händerna och det kritvita håret. Vi kastade boll i hink, försökte springa ikapp, sjunga genom att överrösta varandra och frossade i grillade korvar och välmarinerade köttbitar. Kvällen var ljum och gräset ännu oklippt och en doft av äppelblom svepte förbi när någon ropade på efterrätt. Då behöver jag lite hjälp, sa jag. Flicka 5 år räcker upp sin tunna arm och säger att det ska hon göra. Hjälpa till. Burkar, knivar, frukter och skärbrädor åker fram på köksbänken, av mina mammahänder. Stolen som den späda kroppen skjuter fram rispar klinkerplattorna ljudligt och hon tar ett kliv upp på den tygklädda stolssitsen där hon sätter sig på knä. Hon skivar bananer med en slö bordskniv, jag hackar meloner med en vass förskärare, hon delar jordgubbarna med bordskniven och jag skär päronen i skivor. Vi lägger ned allt i den stora, vida, himmelsblåa skålen, inköpt på IKEA en gång i tiden. Vi fördelar frukten i skålen med varsin slev samtidigt som vi pratar med varandra om den godaste frukten, Björnes magasin, kylan i havsvattnet och hur glada de andra ska bli när de får fruktsallad till vaniljglassen. Vi räknar ut hur många assietter vi behöver ta ut till kusiner, fastrar, morbröder, syskon, mammor och pappor. En liten tystnad uppstår i köket, den lilla människan med de små tårna arbetar koncentrerat från sin plats på stolen. Hon ser upp på mig med allvarlig blick från de ljusblå ögonen och hennes klangfulla röst säger; ”Jag tycker om att samarbeta.” Hon har fattat vad det handlar om!Fortfarande kommer jag inte ihåg händelsen, men jag måste säga det. Det var väldigt roligt att läsa. :)


Nu är det dags!

Idag var det första skoldagen för år 3 på gymnasiet. Det kändes pirrigt och roligt att träffa alla igen. Det känns riktigt bra inför trejde och sista året. Jag ska satsa på skolan det här året och bli stolt över mig och mina resultat.

Jag är riktigt taggad inför det här läsåret och det kommer att bli en utav de bästa skolåren i mitt skolliv. :)


Celebrity Thoughts


Nick Jonas


I'll be alright


Darin- I'll be alright

Det här är bästa låten på albumet, även enligt Darin själv. Det var en natt då han inte kunde somna så han gick upp till pianot kl. 3 på natten och vid 4 så var den fulländad.


Fin låt.


Celebrity Thoughts


Sisters

 

Någnting sådanthär vill jag ha.. Just den här kommer från Sisters och är då rätt så dyr. 599,-. Det svider bra men jag har 100 kr rabatt där tack vare syrrans medlemsskap. ;)


Sunday

Idag har jag jobbat! :) 9-18. Sista jobbdagen på mitt sommarlov, för på tisdag börjar skolan igen. :)
Det var rätt så mycket folk idag, just för att skolstarten är aktuell. Många köper jeans och tröjor.

Jag skulle också vilja ha någonting nytt till skolstarten, det hör ju liksom till. Jag var och tittade lite i andra butiker idag på lunchen men hittade inte direkt någonting som jag ville ha.
Jag ska sova hos syster i Granlo inatt så jag tänkte att jag kunde kanske göra stan imorgon och hoppas att jag hitta någonting. :)


Nu måste jag sticka och packa lite grejor.

Hörs!

Enrique Iglesias


Celebrity Thoughts


RödvinbärPappa kom in med den här rikliga grenen full i rödvinbär förut när han klippte gräset. Grenen var så tung av bären att busken inte orkade hålla kvar den.

Mycket bär va!? Det här kommer att bli en god paj! :)

Hela busken är full av rödvinbär. Det är den alltid, år efter år.

LovekillerDarin har gjort det igen! Han har släppt ett till album, Lovekiller. Detta är hans femte album under nästan 6 år som artist.
Det släpptes 18 augusti. Självklart köpte jag det samma dag. ;) haha

Om albumet då. Ja, det är bra såklart. Det är ju musikaliska Darin vi talar om. Men det finns en nackdel. En stor del av albumets låtar har jag redan hört. Antingen på någon liten spelning på YouTube eller på exempel Kronprinsessans bröllop eller låten Viva la Vida som inte många har missat.

Så att jag tror och tycker att han inte har lagt ner så mycket tid på själva albumet utan mer på låtar innan albumet kom på tal. Melodifestivalen-låten är med och som jag sa tidigare, från Kronprinsessans bröllop. Visst, då var det såklart bestämt då att albumet skulle bli. Men det jag tyckte dom har gjort fel är att dom har spelat de flesta låtarna från ablumet innan det släpptes.

Så det är lite tråkigt. Det är ju det som är hela grejen. En helt nytt album med helt nya låtar. Men absolut, det är ett bra album. :)

Det bästa album som han har gjort är Flashback. Verkligen alla låtar är grymma och då hade man bara hört en låt från den innan den släpptes. Breathing your love. Och det märks att han la ner mycket tid och energi på det vilket leder till ett grymt resultat!

Det här albumet har jag tillbringat många timmar med... :)

Celebrity Thoughts


Höst från Indiska


Titta! Det här köpte jag på Indiska, utan tvekan! Så otroligt kallt det var i Umeå. Iskalla vindar! Uscha. Men nu är dom köpta och jag är jättenöjd. Varmt och skönt. :) Jag sitter är vid datorn nu och har på mig både halsduken och mössan. Hihi

Det är ju alltför tidigt att börja använda det på allvar. Jag ska försöka hålla ut så länge som möjligt så man inte fryser så mycket när det det blir kallt på riktigt. Ett tips bara. :)


Halsduken kostade 149,- och mössan 79,-. Perfekt. :)

Celebrity Thoughts


Pictures

På väg upp till Umeå.

Höga Kusten-bron. Alltid lika häftigt att åka över. :)

Hotellrummet. :)

Min första måltid på hotellet. Helt ok.

Strax utanför hotellet.

Änderna kom som ett skott och ville ha något att äta av oss. Jag tyckte det ar lite läskigt.

Cyklar, cyklar och åter cyklar. Det var hur mycket cyklar som helst i denna stad.

Universitetet. Ett nybyggt soldeck!

På en liten djurgård, typ. Gissa namnet på grisen i mitten... IDA! Haha

Vi var inne på Lindex och jag tyckte att dom hade organiserat provhytterna super! ;)


I'm hooooome!

Nu är jag och mamma hemma från Umeå. Vi kom hem vid 15-tiden. Vi tyckte att det var väldigt varmt och skönt hemma i Sundsvall. I Umeå var det iskallt. Verkligen iskalla vindar och jag hade ingen jacka med mig. Jag trodde att det skulle bli varmt och skönt men icke.

Så igår åkte vi in till centrum och jag köpte en tjocktröja från JC och en halsduk på Indiska som ska användas flitigt i höst. :)
Men just nu så är det inte så varmt längre här hemma, usch vad kallt. Hösten är på väg. Ingen tvekan. Inifrån bussen såg vi björkar efter vägen som började att bli orangea. Ganska skönt ändå, att komma tillbaka till vardagen pch inte minst, höstmode!. :)


I Umeå så har vi haft både roliga stunder men också vissa tragiska stunder har vi fått vittna. Det tar på en. Kan inte gå in på så mycket mer än så såhär offiiellt. Hoppas ni förstår.


Men jag är nöjd över min lilla semester för den här sommaren och det är dags att återgå till vardagen efter ett par månaders ledigt från skolan. :)


Celebrity Thoughts


Ume!

Yes! Jag befinner mig i Umeå, där mamma bor på veckorna. Jag sov jättegott inatt. Och förövrgit så gick bussresan oväntat fort!
Det är verkligen tid att döda, men idag ska vi göra stan. Ni vet JC finns ju här och det är verkligen skitkul att gå och kolla i andra JC-butiker. :)

Vi var en snabbis på gallerian igår men jag gick rakt förbi JC och kollade inte ens in för jag ville spara det till idag! ;) haha


Nu ska vi snart gå ner till maten och äta lunch. Det var lite mycket folk när vi kom från en cykeltur förut. Så vi väntar en stund på hotellrummet. :)

Vi har alltså hyrt cyklar. 30 kr för en hel dag, billigt! Det är bara att sätta sig på cykeln så är man i stan, smidigt!Kanske hörs nå mer, hejsevejs!

Celebrity Thoughts


Jag har inte berättat det men jag ska flyt...

img_3349 (MMS)

Jag har inte berättat det men jag ska flytta!  Haha! Skojar. ;) Nä, men jag åker i alla fall buss till en annan stad. Ume, närmare bestämt. En bussresa på fyra timmar är vägen till mor! Jag ska vara där till fredag då både hon och jag åker hem igen. :) Jag hade turen att sitta på övre våningen längst fram, så det är chill! ;) Nu så ska jag återgå till min Spotify (<3) och fördriva tid.  Hejsvejs!


Celebrity Thoughts


I rymden finns inga känslor

När the family var på bio och såg Bröderna Karlsson... Vänta nu, jag kanske inte ens har berättat det..?
Vi börjar om..

För några veckor sen så var hela familjen på bio och vi såg filmen Bröderna Karlsson. Den var bra och man var helt slut efter bion för att det var så jäktigt och nervöst under nästan hela filmen. Men det var inte det jag skulle berätta nu.
I alla fall så var det bio-reklam innan, soooom vanligt. Det kom bl.a. en trailer till film som heter I rymden finns inga känslor. Och under ungefär 1 sekund så befann sig våran kusin på bio-duken.
Alla sa: Meh, det var ju Anna! :O

Vi blev helt chockade och fattade ingenting. Hon hade fått en liten roll i en film och inte sagt något. Det var en rolig överaskning!


Nu tänkte jag visa er trailen som vi såg.
Förörvigt så verkar filmen riktigt bra! :)


Kolla sekunden 0:47/0:48. Hon säger "Ketschup eller senap?!" ;)


11 timmar

11 timmar. Det är vad jag har spenderat av mitt dygn på JC idag. Jag klagar inte. Jag hade lätt kunnat varit där en timme till. Alltså 12 timmar. 8-20.

Min handledare och chef plcokade upp mig imorse vid 8-tiden. Eftersom väldigt mycket nya leveranser kommer till höstkollektionen så måste man utnuttja den tid man får. Det är 10-tal kartonger som kommer varje dag och det är inte lätt att blir klar när även kunder ska ha hjälp osv.
Så därför befann vi oss där lite tidigare än vanligt för att komma ikapp någorlunda.


Aja, inte så intressant kanske. Imorgon är jag ledig i alla fall. Tänkte att jag skulle sova ut men samtidigt så tänkte jag åka in till körskolan och sitta ett par timmar och studera. Det gör mycket! Kanske klara Fas B någon omgång.

I helgen blir det jobb. 18 timmar av 18 möjliga. Mmm, det blir en hyffsad lön i september liksom augusti.

Jag klagar inte, jag gillar det!


Too bad bara att mor kommer hem under helgen, precis då jag jobbar men faktiskt! På onsdag ska jag åka till henne i Umeå och vara kvar till fredag! :)

Från och med du

Vaknade imorse av ett sms: Vill du komma och jobba gärnet?
Självklart! Jag svarade "Kommer!" och hoppade in i duschen. Tog 11-bussen och jobbade till stängning.

Imorgon blir det också lite tufft. Chefen kommer och hämtar mig vid 8 imorgonbitti och från och med då så ska jag packa upp varor. Det behövs, annars kommer vi aldrig ikapp! Ni ska bara veta hur många kartonger det är!
Men ja, så ligger det till.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen igen och sen gå och lägga mig. Jag komme att sova gott, speciellt mina fötter!


God natt!

Jeanstips! nr 4

Märke: Diesel
Modell: DEBI
Pris: 1 099;-

Modellbeskriving: Det här är en sorts baggy-modell men som har anpassat sig lite extra mer åt tjejhållet än killhållet. Som ni ser så smalnar den ner mot foten från knäet och grenen på byxan är inte så hög vilket gör att man slipper bära häng.
Själva benlängderna är inte en fullängd, den ska vara lite kortare än vanlig längd.

Tips: Man kan också bära denna byxan som en tight modell. Det är smaken som bestämmer det. :)

OBS: Det finns inte många kvar i lager på JC i Birsta City, så skynda på om ni är sugen på dom! ;)
Jag vet inte om någon annan eller vilken JC-butik som har dessa i lager.


Nu kommer...

...mitt fjärde jeanstips! :)

Random

Random, roligt att säga. Faktiskt så betyder det slumpvis så det här inlägget kommer slumpvis ur min hjärna.

Jag hade tänkt att ta en prommis idag, nu var det längesen. Men det sitter långt inne. Jag hade också tänkt att jag skulle titta in på körskolan en stund och sitta där ett bra tag och studera lite teori. Jag måste sätta igång nu. Jag har varit dålig på den fronten. På den praktiska delen har det varit bättre däremot. Jag har kört mycket bil. Det är bra. :) Mammas kusin åkte med oss igår när vi skulle åka och plocka svamp och hon tyckte att jag körde bra! :D

Meeen, ja. Teorin. Näe, kan inte sitta här längre.

Hurry up!

Jeanstips! nr 3Märke: Crocker
Modell: Crocker Pep!
Pris: 399;-

Modelbeskrivnig: Liksom den här byxan. Det är exakt samma modell, bara en annan färg. Jag personligen gillar den här färgen väldigt mycket eftersom att den är en "basfärg". Den fungerar vid många tillfällen, året runt.

Den här byxan är perfekt för dig som letar en smal, tight och bekväm byxa, året runt!

Övrig: Den är bäst, helt enkelt!

Vad säger ni?

Nej, vad säger ni. Ska jag lägga upp jeanstipset som jag har dragit ut på en dygn ungefär? ;)

Jaa, det gör vi. Ni kommer gilla det!

Jobbar

Halloj!
Jag jobbar idag 9-18. Just nu har jag lunch. Jag hade tänkt byta ut min arbetstid idag med någon annan som det passade bättre för men jag behöver ändå pengarna. Mamma har varit i Umeå i veckan och åker dit i igen på måndag så jag ville spendera lite tid med henne. Men samtidigt så behöver jag pengarna. Det ska inte alltid vara lika lätt att jobba jämt.
Men nu när jag är här så går det bra och jag trivs verkligen som fisken i vattnet på min arbetsplats!

Vad kul att några har kommenterat och gillar mina jeanstips!
Det kommer komma ett till så småningom. De jeansen är mina favvosar!


Så håll utkik!

Jeanstips! nr 2Märke: Nudie Jeans Co.
Modell: Tight Long John
Pris: 999;-


Modellbeskrivning:
En grym slimmad byxa och en midja på mellan hög och låg-nivå. Själva jeanstyget är stretchigt och även mjukt. Jeanstyget är så mjukt att det känns som om man har på sig jeans-leggings.

Övrigt: Det här är mina första jeans som jag köpte som en utav JC-personalen. Den första tiden hade jag dom dag ut och dag in. Jag bokstavligt talat nästan bodde i jeansen den första tiden jag hade dom.


Tips: Försök att inte tvätta dom så ofta. Vänta i alla fall tre månader med att tvätta dom första gången. Just därför att dom ska forma sig efter din kropp. På det sättet blir dom bäst. Och efter första tvätten så kan du hålla ut ytterligare till nästa tvätt.
Man får med en typ jeans-guide och där står det att man inte ska tvätta dom de 6 första månaderna, men det kanske är lite extremt.

OBS! : Eftersom att jeansen är så mörk så torrfäller dom lätt. I minsta fuktiga miljö så torrfäller dom. Även i torr miljö den första tiden så torrfäller dom. Trosor, strumpor och skor blir blå!

Men ska jag vara ärlig så är dom lätt värt det!

Det som kallas rubrik ska stå här

Hallå! Allt väl?!

Äh, jag ska bara skriva lite. Lite utfyllnad som man kan kalla det.

Jobbet ska jag åka till sen, vid 14 och jag jobbar då till 18. Ett kort pass bara. Igår och förrigår så fick jag ryka in och jobba några timmar extra, det gillar vi! Eller hur? ;)

Jag kan knappt bärga mig tills lönen för Juli kommer. Jagt tycker om synen när jag ser att pengarna på mitt sparkonto ökar!

Jeanstips! nr 1Märke: Crocker
Modell: Crocker Pep!
Pris: 399;-

Modellbesrkivning: Det här är en grym byxa med den perfekta passformen för en tjej som vill ha smala, tighta men ändå bekväma jeans. Jeanses är i stretch och gör att dem blir bekväma. Midjan på jeansen är inte låg men inte hög heller. Den är precis mittemellan vilket är ännu en anledning till att dom blir perfekta.
Och priset! Mer prisvärda jeans hittar du inte.

Tips: Tänk på att byxan är i stretch och då kan töja ut sig mellan en halv och en hel storlek, så försök att tränga på dig en storlek mindre än vad du brukar ha.

Övrigt: Finns även i svart. Byxan är ny för i höst.


OBS!: Bilderna som är överst är inte rättvis i färgen på jeansen. Kolla på den andra bilden för att få den korrekta färgen.

En idé!

Jag har kommit på en idé. En idé som ska inspirera er att köpa jeans som ni trivs bra i och är värd det dom kostar. Jag pratar såklart om jeans från JC. ;)
Jag har nu tänkt att tipsa er om jeans. Varje vecka eller ett antal gånger i veckan. Möjligtvis både tjej och kille. 

I inlägget kommer jag att ange pris och en beskrivning för modellen som jag också anger exakta modell-namnet på.  

Att skapa en ny kategori har jag inte tänkt med utan jag publicerar dessa inlägg i JC-kategorin. ;)

Hoppas nu att det här ska komma till nytta och att ni tycker om min nya idé! :)

Trav


Just nu, lite taksigt kvalle, men äh!

Tjaa! Jag är på trav i Hudiksvall! Syrran har tjackat en dator, en minidator. Hon har också tjackat mobilt bredband eller vad det heter, så nu surfar jag här för fullt.

Anledningen vi är här är väl mest för att jag ska övningsköra men jag var för trött på vägen hit så jag ska köra hem istället. Det är bra träning.
Jaa, visst är vi här för travets skull också, hpoppas lite på jackpot! ;)


Igår så sov jag lver hos syster för första gången och jag sov gott! Vi kikade såklart på OTH också. Vi är i säsong 3 nu. ;)Men tja då! Någon ska ha datorn.

Skulle kunna köpa en sådann här jag å...

RSS 2.0